Æbler og pærer

Danske æbler

Jo længere et æble får lov at sidde på træet, desto bedre bliver smagsoplevelsen. Vi dyrker mange forskellige æblesorter, som alle har forskellige egenskaber hvad angår holdbarhed, modningstidspunkt, smag, konsistens m.m. Vi har helt sikkert noget for enhver smag.

Æblesæsonerne

Man kan dele æblesæsonen ind i tre kapitler. Friske sommeræbler som skal nydes straks. Fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler, der holder længst, og som har den kraftigste smag som gør dem gode til bl.a. kager og salater.

Et æble om dagen holder doktoren væk

I gammel lægevidenskab blev æblet kaldt “kroppens kost”, og vi ved idag, at æblet har et højt indhold af fibre, pektin, vitaminer og mineraler, hvilket er med til at styrke både fordøjelsen og immunforsvaret.

Pluk selv dine æbler

Fra september til november tilbyder vi, at du og din familie selv kan plukke æbler på Kildebrønde Frugtplantage. Tag madpakken eller kaffen med og nyd den ved vores bænke og borde. At høste æbler er en oplevelse for hele familien. Børnene elsker at være med til at plukke og plantagen står smukt klædt i efterårets fantastiske farver.

Opbevaring af æbler

Det er vigtigt du altid opbevarer dine æbler køligt, og aldrig i stuetemperatur. Pærer og æbler skal holdes adskilt fra andet frugt, da de indeholder ethyl, der fremmer nedbrydningsprocessen for de frugter de deler skål med. Læg derfor altid æbler og pærer for sig selv.

Danske pærer

Danske pærer er velsmagende, og egner sig til henkogning, desserter, ost og bagværk. Det allerbedste er, at kunne nyde dem nyplukkede fra træet.
Den omsorgsfulde dyrkning her på Kildebrønde Frugtplantage, kombineret med det danske klima gør, at smagen i hver eneste pære er helt i top. Saftig, frisk, sprød, sødmefuld og med en god aroma.
I øjeblikket har vi to pæresorter til salg: Clara Friis og Conference

Pluk selv dine pærer

Fra september til november tilbyder vi, at du og din familie selv kan plukke pærer på Kildebrønde Frugtplantage. Tag madpakken eller kaffen med og nyd den ved vores bænke og borde. At høste pærer er en oplevelse for hele familien. Børnene elsker at være med til at plukke og plantagen står smukt klædt i efterårets farver.

Opbevaring af pærer

Det er vigtigt du altid opbevarer dine pærer køligt, og aldrig i stuetemperatur. Pærer og æbler skal holdes adskilt fra andet frugt, da de indeholder ethyl, der fremmer nedbrydningsprocessen for de frugter de deler skål med. Læg derfor altid æbler og pærer for sig selv.