Æbler og pærer (1)

Pluk dine egne æbler

Fra september til november tilbyder vi, at du og din familie kan plukke jeres egne æbler på Kildebrønde Frugtplantage. Tag madpakken eller kaffen med og nyd den ved vores bænke og borde. At høste æbler er en oplevelse for hele familien - børnene elsker at være med til at plukke, og plantagen står smukt klædt i efterårets fantastiske farver.

Lige nu kan der plukkes Delcorf, Rød Aroma og Robinola. Der er åbent alle ugens dage fra 09.00 - 17.00.

OBS: Sidste dag for at kunne selv er søndag den 4. november

Danske æbler hos Kildebrønde Frugtplantage

Jo længere et æble får lov til at sidde på træet, desto bedre bliver smagsoplevelsen. Vi dyrker mange forskellige æblesorter, som alle har forskellige egenskaber, hvad angår holdbarhed, modningstidspunkt, smag, konsistens mm. Vi har helt sikkert noget for enhver smag - og lige præcis dét, du leder efter.

Æblesæsonerne

Man kan dele æblesæsonen ind i tre kapitler: Friske sommeræbler, som skal nydes straks,  fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler, der holder længst, og som har den kraftigste smag, der gør dem gode til bl.a. kager og salater.

Et æble om dagen holder doktoren væk

I gammel lægevidenskab blev æblet kaldt “kroppens kost”, og vi ved i dag, at æblet har et højt indhold af fibre, pektin, vitaminer og mineraler, hvilket er med til at styrke både fordøjelsen og immunforsvaret.

Opbevaring af æbler

Det er vigtigt, du altid opbevarer dine æbler køligt og aldrig i stuetemperatur. Pærer og æbler skal holdes adskilt fra andet frugt, da de indeholder ethyl, der fremmer nedbrydningsprocessen for de frugter, de deler skål med. Læg derfor altid æbler og pærer for sig selv.

Pluk dine egne pærer

Fra september til november tilbyder vi, at du og din familie kan plukke jeres egne pærer på Kildebrønde Frugtplantage. Tag gerne madpakke og kaffe med, da I kan nyde det i ro og mag ved vores bænke og borde. Det at tage ud og høste pærer, er som med æbler, en oplevelse hele familien kan få glæde af.

Danske pærer

Danske pærer er velsmagende, og egner sig til henkogning, desserter, ost og bagværk. Det allerbedste er at kunne nyde dem nyplukkede fra træet.

Den omsorgsfulde dyrkning her på Kildebrønde Frugtplantage, kombineret med det danske klima, gør, at smagen i hver eneste pære er helt i top. Saftig, frisk, sprød, sødmefuld og med en god aroma.

I øjeblikket har vi to pæresorter til salg i gårdbutikken: Clara Friis og Conference

Opbevaring af pærer

Det er vigtigt, du altid opbevarer dine pærer køligt og aldrig i stuetemperatur. Pærer og æbler skal holdes adskilt fra andet frugt, da de indeholder ethyl, der fremmer nedbrydningsprocessen for de frugter, de deler skål med. Læg derfor altid æbler og pærer for sig selv.